One Room Challenge: Our 6 Week Living Room Makeover - Week 6 REVEAL!

IT'S REVEAL TIME! We had so much fun putting together our living room the past few days, and we're excited to share our final post for the One Room Challenge! As many of you know, we started with two people (my husband and I) moving in together (3 years ago), each with their own furniture. The end goal was to create a unified aesthetic, and while we kept many original pieces from the room, the vibe is now completely different. It feels like a home for both of us.

 Our new living room.

Our new living room.

 A reminder of what we started with.

A reminder of what we started with.

 We replaced the original sofa cushion backs with soft loose pillows.

We replaced the original sofa cushion backs with soft loose pillows.

 Moving the lamp to the perimeter of the room created openness.

Moving the lamp to the perimeter of the room created openness.

 Plants and flowers always help complete a space. 

Plants and flowers always help complete a space. 

 We loved sourcing the neutral textiles to mix.

We loved sourcing the neutral textiles to mix.

 Coffee table essentials.

Coffee table essentials.

 The art of layering rugs - these were purchased in Morocco 10 years ago!

The art of layering rugs - these were purchased in Morocco 10 years ago!

 A close up of the customized oak coffee table designed by Form + Field.

A close up of the customized oak coffee table designed by Form + Field.

Thanks so much for following along with us for our first One Room Challenge! We're so glad we did it, and we're looking forward to finally updating the rest of our condo...

What do you think of the makeover? What do you like most about the new space? We'd love to hear your thoughts in the comments below.

Missed the previous weeks' posts? You can catch up here: 
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5

ORC-Guest-250.png

Check out the finals posts and reveals of the other bloggers participating in the One Room Challenge:
Guest Participants
Featured Designers

All photography by Christine Lin.

Bay Labs San Francisco Office Reveal

  The main workspace is screened from the dining area.

The main workspace is screened from the dining area.

Bay Labs is a start-up that will change the world. Using artificial intelligence to solve problems in healthcare, they are developing breakthroughs in cardiovascular imaging to combat heart disease, the leading cause of death worldwide. Last April, Bay Labs approached Form + Field to design their new San Francisco headquarters in the bustling SOMA neighborhood. 

Collaborating closely with the co-founders, we created an office space that encapsulates the Bay Labs brand. The space is welcoming for the start-up's many collaborators and investors, and strikes the perfect balance between comfortable and professional. Sound was a large consideration in the design, and new glass doors were installed to separate the kitchen area from the main open office space. A "telephone booth" was also constructed on-site to provide a dedicated space for phone calls and private conversations. Scroll down for more photos of Bay Labs' San Francisco office!

Have an office project of your own? Schedule a consultation with us!

  The windowless reception area is made welcoming through deep blue paint.

The windowless reception area is made welcoming through deep blue paint.

  New glass doors were added to block kitchen sounds from entering the work area.

New glass doors were added to block kitchen sounds from entering the work area.

  A cozy library is used for quiet work and research. 

A cozy library is used for quiet work and research. 

  Conference rooms are outfitted with custom tables and comfortable chairs.

Conference rooms are outfitted with custom tables and comfortable chairs.

Photography by Thomas Kuoh

Project Reveal: Brooklyn Co-op

 Living Room

Living Room

We recently had the pleasure of helping create a home for Jenny and Thomas, a newlywed Taiwanese-American and French couple who had differing styles in mind for their Brooklyn apartment. After most recently living in San Francisco, they moved to New York City to be closer to Thomas’ family in Paris. This globe-trotting couple met while in graduate school in Barcelona, then lived apart for some time during which Jenny was in San Francisco and Thomas was in Munich. 

The primary challenge was reconciling the couple's differences when it came to decorating; Thomas' style is modern, while Jenny's style is cottage vintage. Additionally, the apartment lacks direct sunlight in the living and dining rooms. Vibrant color with a fresh take on mid-century modern perfectly combined the couple's differing styles and brightened up the darker spaces. A combination of new and vintage furniture/decor, and original artwork created a home that is uniquely Jenny and Thomas'.

"What I found helpful is how you got us to look at the spaces holistically so that it was less about what pieces we liked as individuals but more about how they fit into the larger picture of our home" - Jenny
 Dining Room

Dining Room

 Detail shot of banquette in dining room

Detail shot of banquette in dining room